jueves, 3 de abril de 2008

Un conte del fons del mar!

La guerra del peixos

Aquest audiovisual pertany a “Una mà de contes” i explica algunes característiques de diferents tipus peixos i la relació que mantenen entre ells.

Aquest conte el treballarem a la classe a partir de la presentació d’aquest vídeo.

Els protagonistes d'aquest conte són diferents animals que viuen al fons del mar: l'eriçó de mar, el cranc, el peix martell i les sardines. El conte ens dona algunes de les seves característiques i ens motiva a buscar més informació sobre els mateixos.

Tots els personatges que es veuen estan fets amb lletres i, a més a més de ser un factor motivador de la imaginació dels infants, també ens permet seguir treballant les lletres a la classe.

Després d'observar el vídeo amb els nens i nenes de P3, treballarem cada animal marí que participa del conte i construirem crancs, eriçons, sardines, peixos martells i anguiles amb lletres per decorar la nostra aula i per portar-nos a casa.

Espero que us agradi la proposta i us convido a ensenyar el video a les diferents aules.


La guerra dels peixos

Edu3.cat



Al fons del mar hi viuen molts peixos, mol·luscos i crustacis. El peix martell, que té el cap com un martell; l'anguila, que sembla una serp, o el pop, que té el cap molt gros i tentacles plens de ventoses. També hi ha crancs amb pinces; eriçons de mar, que viuen a les roques, i moltes sardines.

Un dia, un submarinista es va trobar enmig d'una guerra. Els animals més grossos i ferotges volien tenir més espai i van decidir menjar-se els més petits.

El peix martell es va acostar al cranc per menjar-se'l, però el cranc el va pessigar. El pop va anar cap a les roques a buscar eriçons, però un eriçó li va punxar una pota. L'anguila va voler menjar-se un banc de sardines, però corrien més i la van encerclar.

Després d'això, els animals més grossos van perdre les ganes de tornar-ho a intentar, així que van decidir deixar tranquils els petits.

Des d'aleshores, tots els animals marins viuen en pau i harmonia.

3 comentarios:

Jessica Caro dijo...

Hola.
Crec que amb l'explicació d'aquest conte és una bona manera de començar a explicar alguns dels animals que hi ha al mar i a partir d'aquí les seves característiques.
A més el trobo molt divertit pels nens/es. M'agradat.

Sonia Manent dijo...

La veritat és que considero que està ben enfocat pels infants a l'hora d'introduir el tema.
El que més interessant he trobat és la gran varietat d'animals maríns que surten en el clip.
Crec que és important que els nens i nenes se'n adonguin de la gran varietat d'animals que viuen als mars i oceans.
;) més endavant ja parlarem de com podem enfocar l'activitat per posar el video a l'aula, i quan creiem que és més convenien que el vegin (principi, entremig o final de l'unitat didàctica).

Anna Gómez dijo...

Hola Verónica!!

He trobat que aquest vídeo, més ben dit aquest conte, és molt interessant, perquè parla i dóna informació de les característiques més importants dels animals que viuen en el mar.
Crec que començar la nostra unitat didàctica amb un conte és molt bona idea.
Moltes gràcies per la teva aportació!